etwinning Erken Çocuklukta Doğa Sevgisi ve Çevre Bilinci (Love of Nature and Environmental Awareness in Early Childhood)  Projesi Başladı

etwinning Erken Çocuklukta Doğa Sevgisi ve Çevre Bilinci (Love of Nature and Environmental Awareness in Early Childhood) Projesi Başladı

Okulumuz Anasınıfı Öğretmeni Betül KARADAĞ GÜLTEN tarafından etwinning Erken Çocuklukta Doğa Sevgisi ve Çevre Bilinci (Love of Nature and Environmental Awareness in Early Childhood)  Projesi Başladı 

04.11.2021 347

Okulumuz Anasınıfı Öğretmeni Betül KARADAĞ GÜLTEN tarafından etwinning Erken Çocuklukta Doğa Sevgisi ve Çevre Bilinci (Love of Nature and Environmental Awareness in Early Childhood)  Projesi Başladı 

 

Proje hakkında

Erken Çocuklukta Doğa Sevgisi ve Çevre Bilinci (Love of Nature and Environmental Awareness in Early Childhood) projemiz ile daha yeşil bir Dünya yaratmak için Erken yaş eğitiminde ( 4-6 yaş grubu) çocuklara Doğa Sevgisi ve Çevre Bilincini kazandırmak olup proje sonunda her katılımcının bulunduğu ülke / il ve ilçede Doğa ve Çevre elçileri oluşturarak farkındalık yaratmayı hedeflemektedir.

Projedeki etkinlikler öğrencilerin çevrelerini keşfetmelerini, çevre bilinci edinmelerini bunun sonucunda ise Doğa Sevgisi kazanmalarını sağlayacak şekilde düşünülmüştür.

Paris Anlaşmasının ülkemizce 7.10.2021 tarihinde kabul edilmesiyle; okul öncesi alanında farkındalığı başlatarak proje ortaklarımızla ekip ruhuyla dünyaya ortak bir slogan oluşturmak Doğa ve Çevre elçileri oluşturarak Doğa Sevgisi ve Çevre Bilinci kazanmış bireyler yetiştirmek istiyoruz.

HEDEFLER

Projemiz kapsamında Erken Çocukluk alanına uygun ihtiyaç temelli sürdürülebilir etkinlikler geliştirerek proje ortaklarımız ile çocuğun küresel ısınmasının negatif etkilerine karşı dirençli hale gelmesinde okul öncesi eğitim kurumlarından başlayarak mevcut kapasiteyi arttırmak genel amacımızdır.
Bu kapsamda;
• Doğa sevgisi ve çevre bilinci konusunda bilgiye ulaşmak ve paylaşmak,
• Tüm paydaşlarımıza doğa sevgisi kazandırmak,
• Doğa ve Çevre elçileri oluşturmak,
• Okullara ve tüm katılımcılara Doğa Dostu Rozeti vermek,
• Doğa sevgisinin kazandırılmasında veli ve öğrencilerimize rol model olmak.
• Öğrencilerle yakın çevreleri (özellikle doğa) arasındaki bağları güçlendirmek,
• Eğitim öğretim faaliyetlerinde web 2.0. araçları başta olmak üzere bilimsel, teknolojik, matematiksel uygulamalar, zeka oyunları, kodlama çalışmaları yapacakları bir ortam oluşturmak projemizin amaçlarındandır.

ÇALIŞMA SÜRECI

Erken Çocuklukta Doğa Sevgisi ve Çevre Bilinci (Love of Nature and Environmental Awareness in Early Childhood) projesi uygulanırken Kasım 2021 – Mart 2022 tarihleri arasında (5 ay içerisinde) projenin sorunsuz şekilde ekip ruhuyla tamamlanması planlanmaktadır.
Aylara göre yapılacak olan her faaliyet ve çalışma ekip üyelerinin ortak kararlarıyla alınacak ve tüm çalışmalar bir çalışma planı dahilinde sürdürülecektir.
Gerek iletişim gerek oryantasyon gerekse uygulanacak olan etkinlik ve çalışmalarda ekip ruhuyla ortak kararlar alınıp belli bir plan dahilinde tamamlanarak verilecek olan sorumlu ekip üyeleri tarafından yerine getirilecektir.
Projede;
• Kasım 2021 / Tanışma, ortanyasyon, ekipler ve ortak etk. belirlenmesi süreci
• Aralık 2021 – Mart 2022 / Etkinliklerin devam ettirilmesi ve TwinSpace alanına düzenli yüklenmesi sürecinden oluşmaktadır.
• Projenin başından tamamlanmasına kadar tüm web araçları tüm ekip üyeleri tarafından aktif şekilde kullanılacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Erken Çocuklukta Doğa Sevgisi ve Çevre Bilinci (Love of Nature and Environmental Awareness in Early Childhood) projesi hayata geçtiğinde tüm ekip üyeleri ortak kararlarla alınmış olan tüm çalışma ve etkinliklerini hayata geçirerek doğa sevgisini kazanmış ve çevre bilinci oluşmuş bireyler olmak üzere Doğa ve Çevre Elçileri yaratılacaktır.
Proje kapsamında öğretmen, öğrenci ve velilere 21. yüzyıl becerilerini doğa sevgisi bağlamında kazandırıp çevre bilinci oluşturarak çağın eğitim teknolojilerine katılımları sağlanacak şekilde en üst teknolojiyi bilinçli kullanan öğretmen, veli ve öğrenciler kazandırılacaktır.
Kasım 2021 – Mart 2022 tarihleri arasında 150 günlük ortak çalışma takvimi kapsamında; ortak Doğa Takviminden ortak etkinliklere kadar iklim değişikliğini benimsemiş, doğa sevgisi kazanmış Doğa ve Çevre elçileri ile Doğa Dostu Rozeti almış okullar yaratılarak proje bağlamında Ülkemizde ve ortak ülkelerde farkındalık yaratılmış olacaktır.