etwinning İklim Değişikliği Ekseninde Doğa Sevgisi ve İklim Elçileri Projesi / Love of Nature and Climate Ambassadors on the Axis of Climate Change Projesi Başladı

etwinning İklim Değişikliği Ekseninde Doğa Sevgisi ve İklim Elçileri Projesi / Love of Nature and Climate Ambassadors on the Axis of Climate Change Projesi Başladı

Okulumuz Öğretmenlerinden Yaşar GÜLTEN'in Kuruculuğunu üstlendiği İklim Değişikliği Ekseninde Doğa Sevgisi ve İklim Elçileri Projesi / Love of Nature and Climate Ambassadors on the Axis of Climate Change Projesi Başladı 

04.11.2021 401

Okulumuz Öğretmenlerinden Yaşar GÜLTEN'in Kuruculuğunu üstlendiği İklim Değişikliği Ekseninde Doğa Sevgisi ve İklim Elçileri Projesi / Love of Nature and Climate Ambassadors on the Axis of Climate Change Projesi Başladı 

 

Proje hakkında

İklim Değişikliği Ekseninde Doğa Sevgisi ve İklim Elçileri / Love of Nature and Climate Ambassadors on the Axis of Climate Change projemiz ile daha yeşil bir Dünya yaratmak için insanları, toplulukları ve örgütleri iklim hareketinde yer almaya davet eden bir proje olup proje sonunda her katılımcının bulunduğu ülke / il ve ilçede İklim elçileri oluşturarak farkındalık yaratmayı hedeflemektedir.

Projemiz ile iklim bağlamında zorlukların üstesinden gelmek ve iklim değişikliğinin eğitimin tüm alanlarında işlenecek ve farkındalık yaratılabilecek çok iyi bir konu olabileceğini göstermek için harekete geçilmiştir.

7.10.2021 tarihli ve 31621 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanan "Paris Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun" kapsamında ülkemiz nazarında farkındalığı başlatarak proje ortaklarımızla ekip ruhuyla dünyaya ortak bir slogan oluşturarak, gerek etkinlikler gerekse global bazda başlatılacak imza kampanyası ile İklim elçileri oluşturmak ve geleceğe çözüm istiyoruz.

HEDEFLER

İklim değişikliği ekseninde ihtiyaç temelli sürdürülebilir planlar geliştirerek proje paydaşlarımız ile iklim değişikliğinin negatif etkilerine karşı dirençli hale gelmesinde okullar başta olmak üzere mevcut kapasiteyi arttırmak, proje ortaklarının iklim değişikliği ile ilgili faaliyetlerinde paydaşlar arasında sahiplenme duygusu yaratmaktır.

Bu kapsamda;
o İklim Değişikliği nazarında bilgiye ulaşmak ve paylaşmak,
o İklim değişikliği hakkında bilgi edinmek,
o İklim değişikliği konusunda her bireyin kendi çaplarında nasıl fark yaratabileceklerini göstermek,
o Tüm paydaşlarımıza doğa sevgisi kazandırmak,
o İklim elçileri oluşturmak,
o Okullara ve tüm katılımcılara İklim Rozeti vermek,
o Doğa sevgisinin kazandırılmasında veli ve öğrencilerimize rol model olmak.
o Eğitim öğretim faaliyetlerinde web 2.0. araçları başta olmak üzere bilimsel, teknolojik, matematiksel uygulamalar, zeka oyunları, kodlama çalışmaları yapacakları bir ortam oluşturmak projemizin genel ve özel amaçlarındandır.

ÇALIŞMA SÜRECI

İklim Değişikliği Ekseninde Doğa Sevgisi ve İklim Elçileri / Love of Nature and Climate Ambassadors on the Axis of Climate Change projesi uygulanırken Kasım 2021 – Nisan 2022 tarihleri arasında (6 ay içerisinde) projenin sorunsuz şekilde ekip ruhuyla tamamlanması planlanmaktadır.

Aylara göre yapılacak olan her faaliyet ve çalışma ekip üyelerinin ortak kararlarıyla alınacak ve tüm çalışmalar bir çalışma planı dahilinde sürdürülecektir.

Gerek iletişim gerek oryantasyon gerekse uygulanacak olan etkinlik ve çalışmalarda ekip ruhuyla ortak kararlar alınıp belli bir plan dahilinde tamamlanarak verilecek olan sorumlu ekip üyeleri tarafından yerine getirilecektir.

Projede;
Kasım 2021 / Tanışma, ortanyasyon, ekipler ve ortak etk. Belirlenmesi süreci
Aralık 2021 – Nisan 2022 / Etkinliklerin devam ettirilmesi ve TwinSpace alanına düzenli yüklenmesi sürecinden oluşmaktadır.

Projenin başından tamamlanmasına kadar tüm web araçları tüm ekip üyeleri tarafından aktif şekilde kullanılacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

İklim Değişikliği Ekseninde Doğa Sevgisi ve İklim Elçileri / Love of Nature and Climate Ambassadors on the Axis of Climate Change projesi hayata geçtiğinde tüm ekip üyeleri ortak kararlarla alınmış olan tüm çalışma ve etkinlikleri İklim değişikliği ekseninde hayata geçirerek doğa sevgisini kazanmış bireyler başta olmak üzere iklim elçileri yaratılacaktır.

Proje kapsamında öğretmen, öğrenci ve velilere 21. yüzyıl becerilerini doğa sevgisi bağlamında kazandırarak, çağın eğitim teknolojilerine katılımları sağlanacak şekilde en üst teknolojiyi bilinçli kullanan öğretmen, veli ve öğrenciler kazandırılacaktır.

Kasım 2021 – Nisan 2022 tarihleri arasında 181 günlük ortak çalışma takvimi kapsamında; ortak Doğa Takviminden ortak etkinliklere kadar iklim değişikliğini benimsemiş, doğa sevgisi kazanmış iklim elçileri ve iklim rozeti almış okullar yaratılarak proje bağlamında Ülkemizde ve ortak ülkelerde farkındalık yaratılmış olacaktır.