Okulumuzdan İki TEKNOFEST Katılımı

Okulumuzdan İki TEKNOFEST Katılımı

08.12.2022 120

   

08-12-2022 08-12-2022

 

Türkiye genelinde yapılacak olan 30 Nisan-06 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında okulumuz öğretmenleri ile iki projeye katılım yapıldı. Sınıf Öğretmeni Yaşar GÜLTEN'in ilkokul grup kategorisinde ve Okul Öncesi Öğretmeni Betül KARADAĞ GÜLTEN'in okulöncesi/ilkokul grup kategorisinde oluşturduğu gruplar ile iki ayrı yarışma kategoride yarışma başvurusu yapıldı.

  Yaşar GÜLTEN'in danışmanlığı yaptığı grupta 4. sınıf öğrencisi kendi oğlu Siraç GÜLTEN ve 4. sınıf öğrencimiz Hüseyin NERGİZ yer aldı. Gurbun amacı Milli Mücadele dönemi ve Kurtuluş Savaşı sırasındaki önemli olayların Cumhuriyetin Kuruluşuındaki önemini ve Türkiye Cumruiyeti'nin 100. yılının anlam ve önemini kavrayacakları sanal öğrenme ortamı oluşturmaktır. Bu amaçla "Milli Ruh 100 Takımı" adıyla projeye katılım sağlanmıştır.

Betül KARADAĞ GÜLTEN ise okul öncesi öğrencimiz Alparslan ÖZBEY adlı öğrenciyle bir grup oluşturarak yarışmaya katıldı. Grubun amacı okul öncesi düzeydeki çocuklarda geri dönüşüm kavramı ile çevre bilinicinin oıluşturulması, "Sıfır Atık" kavramının anlaşılması ve çevre bilinciyle geri dönüşüm malzemelerinin doğru şekilde toplanması beceri ve davranışlarını sanal öğrenme ortamında pekiştirmektir. Bu amaçla " Geri Dönüşüme At, Doğaya Can Kat" mottosuyla proje üretilerek yarışmaya katılım sağlanmıştır.

 Her iki gruba da okulumuz adına yarışma sürecinde başarılı olmalarını diliyoruz.